Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiţiei, atac FĂRĂ PRECEDENT: 'PSD pregăteşte o LOVITURĂ DE STAT...'

mutare politica

PSD pregăteşte o lovitură de stat împotriva ordinii de drept, a declarat la RFI europarlamentarul Monica Macovei. Fostul ministru al Justiţiei spune în contextul scandalului DNA că procurorii asupra cărora planează unele suspiciuni trebuie anchetaţi, dar că deciziile nu se iau la PSD.

Citeşte şi: Controale FĂRĂ PRECEDENT: Poliţiştii au dat peste 9000 de amenzi, în valoare de aproape 3 MILIOANE de lei, într-o singură zi

Monica Macovei crede că „de duminică încoace asistăm la o înscenare făcută tocmai ca să se ajungă la această decizie, care este politică, de demitere a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA. Sigur că sunt probleme la DNA Ploieşti, dar trebuie să nu uităm că în această înscenare actorii principali au fost inculpaţi, trimişi în judecată, persoane anchetate, familia Cosma de pildă are termen chiar în februarie (...). Deci discutăm de penali care practic pregătesc lucruri îngrozitoare, cum ar fi desfiinţarea DNA”.

În opinia sa, „PSD a rămas un partid-stat şi face schimbări în justiţie pe criterii politice, încalcă separaţia puterilor în stat, încalcă Constituţia şi practic arată că e un partid bolnav, care nu poate să ne ţină în democraţie, dimpotrivă, ne scufundă, e ca o piatră de moară de gâtul democraţiei din România”.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că „Inspecţia Judiciară a CSM trebuia să-l verifice imediat, să declanşeze investigaţii cu privire la acest procuror Onea şi împotriva tuturor celor care ar fi implicaţi (...), dar în nici un caz nu se iau deciziile la partid”.

Citeşte şi: Premierul Dăncilă, criticată DUR dinspre Bruxelles, după ce a refuzat DEMITEREA lui Darius Vâlcov .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.