Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiţiei, mesaj DUR către Iohannis după discursul de la CSM: 'Se numeşte Iohannis sau Băsescu?'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis csm

Senatorul PSD Robert Cazanciuc afirmă că ar prefera "un preşedinte mediator decât jucător", referindu-se la unele afirmaţii ale şefului statului de la şedinţa de vineri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a reunit pentru a-şi alege noua conducere. 

Citeşte şi: Elena Udrea RUPE TĂCEREA şi vine cu noi dezvăluiri despre ziariştii 'statului paralel': S-au făcut sponsorizări către jurnalişti...

"Prima apariţie publică a preşedintelui României m-a făcut să mă întreb dacă se numeşte Iohannis sau Băsescu, de vreme ce a ales să vorbească în discursul de la şedinţa de alegeri din CSM de îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun. În anul Centenarului aş prefera, mai degrabă, un preşedinte mediator decât jucător", a scris, vineri, pe Facebook, Cazanciuc, care este preşedintele Comisiei juridice din Senat. 

El susţine că ar prefera ca "în cadrul atribuţiilor sale privind promulgarea legilor, preşedintele să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni, să aibă un dialog despre legile justiţiei pentru a vedea dacă sunt dispoziţii, instituţii care nu corespund unor aşteptări sociale". 

"Am evita astfel să discutăm despre un preşedinte greşit informat, pentru că refuz să accept varianta că, în debutul anului Centenar, preşedintele a ales să fie de partea unora, doar pentru că alţii îndrăznesc să aibă alte opinii. Eu, personal, sunt dispus să merg şi să am un asemenea dialog pe texte concrete, pentru că, în final, toţi avem nevoie de o justiţie independentă, dar şi responsabilă în acelaşi timp", a adăugat Cazanciuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în şedinţa de vineri a CSM, dezbaterile din comisia specială privind legile justiţiei, susţinând că procedura a fost "proaspăt inventată", iar discuţiile s-au purtat cu "pumnul în gura" opoziţiei. 

"De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun", a spus şeful statului.

Citeşte şi: ALERTĂ în București: Poliţiştii, acţiune de AMPLOARE pentru găsirea unui PEDOFIL - UPDATE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.