Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru în Guvernul Dăncilă, APEL de ULTIMĂ ORĂ către Iohannis: 'Nu sacrificați bugetul României din motive electorale'

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

Ieșirea publică a președintelui României, Klaus Iohannis privind bugetul României ridică din nou reale semne de întrebare privind imparțialitatea în ceea ce înseamnă rolul său de mediator. Acest lucru a fost comentat de fostul europarlamentar Victor Negrescu care a făcut apel la responsabilitate.

"Menționarea explicită a amendamentelor propuse de partidul din care provine reprezintă o nouă dovadă că (n.r. Klaus Iohannis) se află într-o permanentă cursă electorală. Fac apel, să nu sacrifice bugetul României din motive electorale prin retrimiterea înapoi a bugetului. Creșterea pensiilor, a salariilor, a investițiilor și a alocațiilor depind de adoptarea bugetului. Trebuie să fim responsabili" a comentat fostul ministru, Victor Negrescu.

Ministrul Educației, o nouă propunere controversată - vrea înfiinţarea de clase separate pentru copiii cu cerinţe speciale. Măsura este contestată de UNICEF

Bugetul României pe 2019 a fost votat vineri, de Parlament, cu 275 de voturi „pentru', 122 „împotrivă' și două abțineri.

"După discuțiile care au avut loc în Parlament, avem un buget care prevede două lucruri importante, 9,9 miliarde de lei în plus față de anul 2018 la capitolul educație și 6,5 miliarde de lei în plus la sănătate.

Cu siguranță ne dorim mai mulți bani pentru fiecare sector, dar trebuie să avem o abordare realistă. Important este că România a avut în trimestrul 4 din 2018, o creștere economică aproape triplă față de media UE, iar la nivelul întregului an este în top 5. Performanță care vine după recordul înregistrat în 2017 de 6,9%." a explicat Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.