Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD, după rectificare: PNL a îngropat Start Up Nation! Anul viitor nu va fi finanțat

start-up.ro
start up nation program

Fostu ministru PSD pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu Ștefan Oprea, susține că prin rectificarea bugetară inițiată de Guvernul Orban, programul Start Up Nation este îngropat și bani vor mai primi doar 1500 de firme, nu 10.000. atâtea câte au fost declarate câștigătoare.

Citește și: Mihai Tudose, replică pentru Victor Ponta: Comunicatul Pro România îi crează probleme și Dacianei Sârbu

”Rectificarea bugetară propusă de PNL îngroapă practic Start Up Nation, programul guvernamental care finanțează firmele antreprenorilor debutanți cu sume până la 40.000 euro.

Ștefan Radu Oprea, fostul ministru al mediului de afaceri, atrage atenția că suma de 300 milioane de lei alocată programului ajunge pentru doar 1.500 de firme din cele 10.000 declarate câștigătoare la sesiunea de finanțare a celei de-a doua ediții. Măsura îi afectează mai ales pe antreprenorii care au accesat deja punțile de credit ale băncilor partenere în program:

„Chiar dacă au finalizat implementarea proiectelor, vor plăti dobânzi, pentru că nu sunt bani alocați pentru ei”, explică Oprea, care mai observă că, deși Guvernul a promis menținerea programului, nu a prevăzut în propunerea de buget credite de angajament pentru ediția de anul viitor.

Ați promis că veți continua, dar până acum constat că doar <> antreprenorii cu <>, a conchis cu amărăciune Oprea.”, susține fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.