Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ofițer de contraspionaj sovietic implicat în negocierile secrete din timpul campaniei electorale prezidențiale din SUA (presă)

NBC News
Donald Trump Jr

Un fost ofiţer sovietic de contraspionaj a participat la întâlnirea din iunie 2016 a lui Donald Trump junior, fiul preşedintelui SUA, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, a dezvăluit vineri televiziunea NBC, preluată de Reuters. NBC nu a precizat identitatea ofiţerului, dar Associated Press - de asemenea citată de Reuters - arată că este vorba de Rinat Ahmetşin, care în prezent este lobbyist în Statele Unite.

Dan Voiculescu, internat de URGENȚĂ la Spitalul Universitar: Este în stare GRAVĂ!

Fost șef al SPP, dezvăluiri INCENDIARE despre Liviu Dragnea: CUTREMUR pe scena politică

Se ştia deja, din articole apărute recent în cotidianul New York Times, că Trump Jr. a acceptat să se întâlnească cu Veselniţkaia fiindcă i s-a promis că aceasta va furniza dezvăluiri compromiţătoare despre Hillary Clinton, care candida la preşedinţia Statelor Unite, împotriva lui Donald Trump. Din anturajul apropiat al actualului preşedinte au mai participat la întâlnirea de la Trump Tower din New York ginerele său, Jared Kushner, şi consilierul de campanie Paul Manafort. 

După primele dezvăluiri din ziar, Donald Trump Jr. a dat publicităţii, din proprie iniţiativă, un schimb de e-mailuri care au precedat întâlnirea, dar nu a menţionat şi participarea lui Ahmetşin, relatează agerpres.

Dintre părţile americane implicate, Casa Albă, Kushner şi Manafort au refuzat solicitările Reuters de a comenta prezenţa fostului ofiţer sovietic la întâlnire. Nici Ahmetşin nu a fost disponibil pentru confirmare - mai exact, nimeni nu a deschis reporterilor uşa reşedinţei sale din Washington. Alan Futerfas, avocatul lui Trump Jr., a declarat că a discutat cu un bărbat care a însoţit-o pe Veselniţkaia. "Acesta mi-a spus explicit că nu lucrează pentru guvernul rus, de fapt chiar a râs când l-am întrebat asta", a declarat avocatul pentru NBC.

Miercuri, preşedintele Donald Trump a declarat agenţiei Reuters că nu a ştiut despre întâlnirea fiului său cu persoane legate de Moscova. Mai târziu în aceeaşi zi, într-o conversaţie cu reprezentanţi a presei, el a recunoscut că "de fapt, poate că a fost menţionată la un moment dat". 

Agenţiile de informaţii americane au afirmat anul acesta că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016, piratând e-mailuri private ale unor oficiali din Partidul Democrat şi răspândind informaţii false prin internet. Moscova a dezminţit acuzaţiile şi, la fel ca şi preşedintele Trump, a negat orice colaborare cu campania electorală a Partidului Republican. Reuters apreciază că întâlnirea lui Trump Jr. cu Ahmetşin şi Veselniţkaia pare cea mai concretă dovadă a legăturii republicanilor cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.