Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost premier al României, după ce numele țării noastre a apărut în PentagonLeaks: Ar fi necesară o verificare a fluxurilor de informatii către Washington

interestingengineering.com
documente secrete

Fostul premier al României, Adrian Năstase, este de părere că ar fi nevoie o verificare a fluxurilor de informatii clasificate care ajung din țara noastră în SUA, în contextul în care numele României apare în mega scandalul PentagonLeaks. Conform documentelor secrete care s-au ”scurs” de la Pentagon, România joacă un rol crucial în Ucraina. Țara noastră oferă atât armament, cât și sprijin logistic ucrainenilor.

„Difuzarea unor documente secrete ale Pentagonului privitoare la conflictul din Ucraina si care cuprind date sensibile inclusiv despre Romania, pune in discutie felul cum sunt securizate datele transmise din România catre institutiile importante americane (Departamentul de Stat, Pentagon, servicii de informatii).

Nu este prima dată când apar scurgeri de informatii pe această relatie.

Imi aduc aminte de datele scurse in media internatională, dinspre Statele Unite, despre inchisorile CIA sau, mai demult, de scurgerile de informatii privitoare la deciziile politice de la Bucuresti, transmise de ambasada americană din România si distribuite on line ( Wikileaks).

Cred că ar fi necesară o verificare a fluxurilor de informatii clasificate către Washington, pentru a se evita ca astfel de date să ajungă la zone de spionaj străine sau să fie folosite de forte ostile in interese politice”, a spus fostul premier Adrian Năstase, pe blogul său personal.

Context

Conform documentelor secrete care s-au ”scurs” de la Pentagon, România joacă un rol crucial în Ucraina. Țara noastră oferă atât armament, cât și sprijin logistic ucrainenilor. Din aceste documente reiese faptul că România are un rol similar cu cel al Poloniei în războiul din Ucraina (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.