Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost preşedinte al Peru, dus din închisoare la spital din cauza unei aritmii

peru

Alberto Fujimori, fost preşedinte al Peru, a fost dus din închisoare la spital din cauza unei aritmii şi hipotensiuni arteriale, scrie BBC, conform news.ro.

Doctorul lui a spus că specialiştii cardiologi i-au recomandat lui Fujimori, în vârstă de 79 de ani, să urmeze un tratament, potrivit presei locale.

Alberto Fujimori - care s-a aflat la conducerea statului între anii 1990 şi 2000 - ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului.

El este admirat de o parte dintre peruani, pentru combaterea rebelilor maoişti, şi criticat de alţii, care îl consideră un dictator corupt.

În 2007, Fujimori a fost acuzat şi condamnat la şase ani de închisoare pentru mită şi abuz de putere.

În 2009, el a primit încă 25 de ani de închisoare pentru abuzuri privind drepturile omului comise în timpul mandatului său. În ultimii ani, el a fost internat în repretate rânduri din cauza mai multor probleme de sănătate.

Cea mai recentă urgenţă medicală a venit la câteva zile după ce susţinătorii lui Fujimori din Congres l-au ajutat pe preşedintele Pedro Pablo Kuczynski să evite acuzaţiile de corupţie.

Opoziţia din Peru susţine că preşedintele le-a promis să îl elibereze pe Fujimori în schimbul susţinerii lor. Pedro Pablo Kuczynski neagă aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.