Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al SIE, atac împotriva lui Ludovic Orban: 'Putem constata cu toții incoerența domnului Orban'

cugetliber.ro
silviu predoiu

Fostul șef în spionajul românesc din SIE, Silviu Predoiu, susține că revolta lui Ludovic Orban în ceea ce privește implicarea președintelui Klaus Iohannis în alegerile interne din PNL nu e una justificată. El precizează că președintele României a mai avut intervenții împotriva Constituției, dar Ludovi Orban nu a fost revolat atunci.

„Întrebat de jurnaliști în legătură cu afirmația sa de sâmbătă, când a spus că între el și Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”, Ludovic Orban a declarat ferm și clar: „Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția”.

Adicătelea intervențiile repetate ale președintelui în perioada de campanie pentru alegerile interne din PNL, încoronate de speechul evident părtinitor de la congres, au reprezentat o încălcare a Constituției.

Așa o fi, n-o fi așa, doar CCR știe. Ce putem însă constata cu toții este incoerența domnului Orban căci, dacă o interferență partizană într-un proces electoral dintr-o organizație privată (pentru că asta este în fapt un partid) reprezintă un act neconstituțional, atunci ce erau intervențiile repetate, televizate, agresive, dramatice și cel puțin la fel de părtinitoare ale aceluiași președinte în alegerile parlamentare care au decis soarta noastră, a tuturor și nu doar a domniei sale? Acelea au fost constituționale oare, parcă atunci domnul Orban nu a avut nimic de zis.

Ce să faci, la urma urmei știm că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, căci să nu uităm, cel puțin Iohannis, Citu și Rareș Bogdan, dacă nu beneficiau de generoase derogări de la statutul PNL pentru promovări peste noapte (cel puțin două propuse de domnul Orban iar una doar votată), acum puteau cel mult să lipească afișe pe garduri și, dacă aveau noroc, să-l aplaude sâmbătă, din ultimul rând, pe Ludovic Orban. Iar la Cîțu lucrurile au fost chiar mai complicate deoarece, iarăși să nu uităm, acesta a fost avizat negativ de doua ori pentru pozitia de ministru de finanțe de către comisia parlamentară. Noroc că l-a salvat același generos domn Orban pentru că de, ticăloșii de pesediști aveau ceva cu bietul “băiat” nevinovat.

Pentru domnul Ludovic Orban este prea târziu să mai învețe cât de important este să respecți legile, normele și regulile întotdeauna, nu doar când îți convine și să lași mecanismele de checks and balances să funcționeze. Poate însă nu și pentru alții!”, a spus Silviu Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: A fost sau nu trimis Cîțu de servicii în SUA? Fost șef al spionajului extern românesc: 'Alegeau pe cineva capabil, cineva care chiar promitea ceva' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.