Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef de la vârful Jandarmeriei EXECUTAT SILIT de 'vătaful' Corcodel pentru un 'un împrumut' - Cum îi ținea șeful BAD la degetul mic pe mai marii IGJR

Facebook
Jandarmeria Romana

Mega dosarul de camătă, amenințare, șantaj și deapidare de la DIICOT care îl are la centru pe fostul șef al Bazei de Administrare și Deservire (BAD) a Jandarmeriei Române, Marian Corcodel scoate la lumină practici incredibile ale întregii structuri din MAI.

Citește și: A semănat 'TORNADO' și a cules o condamnare definitivă și un dosar de crimă organizată - Cum arată pe interior operațiunea lui Dragomir față de Kovesi

Mai precis o informație vitală furnizată de procurorul DIICOT care a instrumentat dosarul este aceea că șefii cei mai mari ai Jandarmeriei, de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), știau despre practicile cu iz penal ale subordonatului lor, Marian Corcodel, dar au păstrat tăcerea.

STIRIPESURSE prezintă în detaliu culisele acestui caz șocant, privind o instituție care servește interese politice funcție de regim, și unde omerta se pare că înlocuiește onoarea care ar trebui să caracterizeze angajații acestei structuri de forță a statului român.

Citește și: Ancheta colosală a drogurilor pierdute în mare a COSTAT statul român 3,5 milioane de lei - Bunurile găsite de anchetatori pentru valorificare

Și-a executat silit superiorul cu executori „de casă”

„Contractul încheiat la data de 01.04.2013 și autentificat de către B.N.P. *** sub nr. *** , prin care inculpatul Corcodel îi împrumuta pe numiții *** și *** cu suma de 93.000 de lei, până la data de 15.06.2014.

La momentul încheierii contractului, martorul *** îndeplinea funcția de șef al Direcției Management Operațional al I.G.J.R., având gradul de general de brigadă.

Citește și: DIICOT este pe urma 'SPONSORILOR' fostului ofițer SRI fugar, Daniel Dragomir - Aceștia pot face parte din sfera POLITICĂ, de afaceri sau alte medii 'la putere'

Este posibil ca acest împrumut să fi fost acordat de inculpatul Corcodel în considerarea funcției deținute de către martor, fără a-i percepe dobândă, urmărind însă unele avantaje de ordin profesional.

Astfel, după ce martorul nu a mai deținut funcție de comandă, inculpatul Corcodel a procedat la executarea sa silită, utilizând serviciile Biroului Executorilor Judecătorești Asociați *** , al căror client fidel era.

Martorul *** nu a confirmat remiterea vreunei dobânzi inculpatului Corcodel”, eeste doar unul dintre împrumuturile controversate practicate de șeful BAD în perioada „domniei” sale.

Citește și: CEO-ul Black Cube l-a 'PROBAT' ca pe începători pe ex-colonelul Dragomir - Deși expert în manipularea grupurilor de crimă, a picat pe ambientalele israeliene

Teancuri de bani în biroul de la BAD

Anchetatorii DIICOT au descoperit în biroul de la unitatea pe care trebuia să o deservească cu onoare a lui Marian Corcodel sume uriașe de bani dată fiind funcția sa și remunerația legală de pe statul de plată.

„Menționăm că în urma percheziției domiciliare efectuate în biroul inculpatului Corcodel, situat în cazarma Băneasa- B.A.D. au fost identificate și indisponibilizate sume considerabile de bani, în numerar, pe care acesta nu le-ar fi putut fi justifica legal (50.000 lei, 55.300 euro, s.a.), cât și nenumărate contracte de vânzare-cumpărare a unor însemnate suprafețe de teren situate pe raza jud. Ilfov și Teleorman”, se arată în dosarul transmis instanței de judecată.

Citește și: Profilul DIICOT al fostului șef al BAD Jandarmeriei care delapida nestingherit unitatea - Urmărea doar satisfacerea interesului personal, îndatora moral oamenii

Omerta de la vârful IGJR

Procurorii DIICOT Central l-au trimis în judecată pe fostul șef al Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, pentru fapte de crimă organizată precum grup constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și delapidarea instituției publice.

Citește și : OMERTA șefilor Jandarmeriei descoperită de DIICOT - Cum au păstrat tăcerea ani de zile

Alături de acesta vor mai răspunde în fața judecătorilor doi foști ofițeri ai serviciilor de informații a MAI, respectiv Daniel Iancu Preoteasa, locotenent-colonel și funcția de prim-adjunct (împuternicit) al comandantului al Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române, pentru săvârșirea infracțiunilor de ”constituirea unui grup infracțional organizat”, ”complicitate la camătă” și ”complicitate la delapidare în formă continuată” și Octavian Cristescu colonel, în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă a M.A.I., pentru săvârșirea infracțiunii de „constituire a unui grup infracţional organizat, în varianta normativă a sprijinirii”.

„Deși informal, activitățile ilicite desfășurate de inculpat, fie că îmbrăcau forma unor infracțiuni, sau, după caz, a unor abateri disciplinare, erau cunoscute unor persoane care de-a lungul timpului au îndeplinit funcții de conducere la nivelul I.G.J.R., inculpatul Marian Corcodel a beneficiat, cu unele excepții, de susținerea necondiționată a acestora”, explică magistratul DIICOT în dosar.

Acesta a arătat cum chiar contra-spionul IGJR, Octavian Cristescu era în legătură directă cu faptele subordonatului IGJR și cum Corcodel a ajuns până în punctul în care să-și execute un fost superior.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.