Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost stareț de mănăstire, hirotonit de fostul Papă Benedict al XVI-lea, s-a căsătorit cu partenerul său de 41 de ani

gay homosexuali

Un fost călugăr și stareț la una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din Germania s-a căsătorit cu partenerul său într-o biserică germană, potrivit Reuters, anunță Mediafax.

Anselm Bilgri, un fost călugăr și stareț la una dintre cele mai faimoase mănăstiri din Germania, a trebuit să părăsească Biserica Romano-Catolică pentru a se căsători cu partenerul său de sex masculin. El speră că nunta făcută într-o biserică separatistă va normaliza astfel de uniuni.

Bilgri, în vârstă de 68 de ani, și partenerul său, Markus Achter, în vârstă de 41 de ani, s-au căsătorit sâmbătă într-o biserică din Munchen. Slujba a fost oficiată de un preot din Vechea Biserică Catolică, care a apărut în Țările de Jos în secolul al XIX-lea și care permite preoților să se căsătorească și să aibă relații cu persoane de același sex.

Bilgri a fost hirotonit în 1980 de Joseph Ratzinger, care ulterior a devenit Papa Benedict al XVI-lea. El a părăsit Biserica Romano-Catolică în 2020 deoarece Vaticanul nu permite preoților sau cuplurilor de același sex să se căsătorească.

Aceasta a fost una dintre numeroasele plecări din Biserica Catolică din Germania, pe fondul furiei provocate de scandalurile provocate de abuzuri și a sentimentului că instituția nu reușește să țină pasul cu vremurile.

Acest sentiment s-a intensificat anul trecut, după ce Vaticanul a decis să nu permită preoților să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex. Hotărârea i-a dezamăgit pe credincioșii care sperau că Papa Francisc va îndulci linia dură adoptată în această privință de Ioan Paul al II-lea și de succesorul său, Benedict al XVI-lea.

Episcopii romano-catolici flamanzi au emis luna trecută un document care permite efectiv binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex, sfidând această hotărâre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.