Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost vicecancelar al Austriei: 'Ne-au înșelat să credem că Rusia va îngenunchea din cauza restricțiilor'

Heinz-Christian Strache

Heinz-Christian Strache, fost vicecancelar al Austriei, a criticat sâmbătă, la un miting de la Viena față de diverse politici guvernamentale, sancțiunile impuse Rusiei. Potrivit acestuia, oamenii au fost înșelați de declarațiile conform cărora Federația Rusă ar îngenunchea din cauza restricțiilor, scrie ziarul rus Kommersant.

„Am trecut prin multe în ultima vreme, trecem prin sancțiunile care au fost adoptate și care ne-au înșelat să credem că putem câștiga ceva punând Rusia în genunchi. Nu este cazul”, a spus Strache la miting, potrivit InoSMI, grup media al Russia Today.

Fostul vicecancelar al Austriei a mai spus că sancțiunile au crescut veniturile din petrol și gaze ale Rusiei de la 100 de miliarde de euro la 220 de miliarde de euro pe fondul creșterii costurilor la energie.

Aproximativ cei 300 de oameni care au participat la mitingul de sâmbătă de la Viena, au cerut o politică neutră față de Rusia, precum și luarea de măsuri pentru combaterea migrației ilegale.

Heinz-Christian Strache a ocupat funcția de vicecancelar din decembrie 2017 până în mai 2019 în cabinetul lui Sebastian Kurz, când a demisionat după ce a fost surprins cu o cameră ascunsă promițându-i unei femei care a pretins că este un investitor din Rusia contracte publice în schimbul unui sprijin financiar.

Potrivit Kommersant, rusoaica Alena Makarova s-a dat drept nepoata unui oligarh rus, dar  Kremlinul a precizat că femeia din clip nu are nicio legătură cu Rusia.

În vara anului 2021, Strache a primit o pedeapsă de 15 luni cu suspendare într-un dosar de corupție, mai scrie Kommersant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.