Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost vicepreședinte al ASF, acuzat de colaborare cu Securitatea. Pe cine ar fi turnat

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru constatarea calităţii de lucrător/colaborator al Securităţii a lui Daniel George Tudor, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), informează agerpres.ro

Potrivit unor surse din CNSAS, Daniel Tudor a fost verificat în calitatea de vicepreşedinte al ASF, iar în urma cercetării s-a decis trimiterea în instanţă a dosarului în cadrul unei acţiuni în constatare a calităţii de colaborator sau lucrător al Securităţii. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti pe data de 1 noiembrie şi nu s-a stabilit încă primul termen de judecată.

Jean-Claude Juncker spune că va purta DOLIU dacă Marine Le Pen ajunge președintele Franței

Ţinta principală erau atunci pentru ghidul turistic care avea să devină, peste ani, vicepreşedinte al ASF, cetăţenii greci şi turci.

Daniel Tudor, renumit odinioara ca era „bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania”, a ajuns la îinceputul anului, in atentia procurorilor anticoruptie şi a fost plasat în arest la domiciliu de procurorii DNA.

Potrivit DNA, în perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al ASF, a primit de la administratorul unei firme suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.

Olguța Vasilescu, reacție după ce dosarul a fost retrimis la DNA: Este o făcătură

Mai multe case, terenuri de mii de metri pătrați, nu mai puțin de 25 de conturi curente și depozite bancare care însumează câteva milioane de euro sunt menționate în declarația de avere a lui George Daniel Tudor, din 2013.

Astfel, el deţinea o cotă parte de 50% din nouă terenuri situate în Bucureşti, Ilfov şi Buzău, cu suprafeţe de până la 62.000 de mp şi, respectiv, din şase clădiri – două dintre ele situate în Miami şi Belgia.

Pe lângă acestea, bărci cu motor, skijet, două limuzine de lux, bijuterii și ceasuri, dar și venituri obținute din vânzări de imobile, din chirii, dobânzi și din plasamente și investiții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.