Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și sotul său, un controversat afacerist, au scăpat: Judecătorii i-au trimis în arest la domiciliu

Facebook
cota-gabriela

Preşedintele asociaţiei ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coţa şi soţia sa, Daniela Coţa, acţionar în cadrul clubului, vor sta în arest la domiciliu până în 25 iunie, Curtea de Apel Cluj desfiinţând, miercuri, decizia de arestare preventivă luată de Tribunalul Sălaj împotriva lor, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare.

De asemenea, în decizia de miercuri a Curţii de Apel Cluj se mai arată că pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice cu martorii, experţii din dosar, precum şi cu jucătorii, antrenorii şi membrii ACS Volei Municipal Zalău, scrie agerpres.ro.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin celor doi inculpaţi sau dacă există suspiciunea rezonabilă că au comis cu intenţie o nouă infracţiune, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, adaugă magistraţii Curţi de Apel.

Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, soţii Coţa, în calitate de reprezentanţi de fapt şi de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 - 2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

Daniela Coţa a fost preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Sălaj şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, ea fiind suspendată însă vineri din calitatea de membru al PSD, având în vedere faptul că este urmărită penal. Daniela Coţa a fost consilier de stat pe probleme de tineret şi sport al premierului Viorica Dăncilă. Daniela Coţa a mai fost viceprimar al municipiului Zalău, precum şi candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.