Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta informatoare americană a WikiLeaks Chelsea Manning a încercat să se sinucidă

© Elijah Nouvelage / Reuters
Chelsea Manning

Fosta informatoare americană a WikiLeaks Chelsea Manning a încercat să se sinucidă miercuri, cu două zile înaintea unei audieri cu privire la refuzul său de anul trecut de a depune mărturie în faţa unui mare juriu, a anunţat grupul său de susţinere, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Ea a fost condusă la spital şi este în prezent pe cale să se refacă”, a precizat într-un comunicat Sparrow Project, o agenţie de presă şi de comunicare apropiată cauzelor sale.

Fostul analist militar ”trebuie, în continuare, să compară” vineri în faţa unui judecător la un tribunal în statul Virginia, pentru a răspunde unei acuzaţii de ultraj la adresa justiţiei.

Chelsea Manning a fost încarcerată în martie 2019 din cauză că a refuzat să depună mărturie în faţa unui mare juriu însărcinat să ancheteze cu privire la WikiLeaks şi fondatorul acestuia Julian Assange, căruia i-a transmis în 2010 o imensă masă de documente confidenţiale.

Ea a fost eliberată o scurtă perioadă de timp, în mai, din motive tehnice, după care a fost încarcerată din nou câteva zile mai târziu.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

Ea rămâne în prezent ”foarte ferm hotărâtă” să nu participe la această procedură, ”foarte susceptibilă” în opinia să conducă la abuzuri, subliniază grupul său de susţinere.

”Doamna Manning a anunţat anterior că nu nu va reveni asupra principiilor sale, atunci când acest lucru i-ar putea aduce grave prejudicii”, insistă Sparrow Project.

În 2010, militarul Bradley Manning a divulgat cu ajutorul WikiLeaks peste 700.000 de documente confidenţiale cu privire la războaiele din Irak şi Afganistan - inclusiv peste 250.000 de telegrame diplomatice - care au pus Statele Unite într-o situaţie stânjenitoare.

Fostul analist de informaţii a fost condamnat în 2013 la 35 de ani de închisoare de către o Curte Marţială, însă pedeapsa i-a fost comutată de către preşedintele Barack Obama.

Chelsea Manning a fost eliberată după şapte ani de închisoare, în care şi-a început tranziţia către sexul feminin.

Născută Bradley, Chelsea Manning a devenit totodată un simbol al persoanelor transsexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.