Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostă șefă în Primăria Timișoara, proprietară de apartament în Tenerife, cercetată de DNA pentru concursuri falsificate

debanat.ro.
rodica aurelian

O funcționară din Primăria Timișoara, la data faptelor șefă a Serviciului Resurse Umane, este suspectată că a înlocuit cu răspunsuri bune lucrările predate de 10 persoane care participau la concursuri de angajare. Rodica Aurelian a fost șefa Servciului de Resurse Umane în vremea administrației Robu, iar printre picanteriile legate de viața ei se numără și un apartament deținut de aceasta în Tenerife.

Citește și: Dominic Fritz și Nicolae Robu, reacții spumoase la descinderea DNA: Eu am făcut plângerea/ Succes, DNA! Să vină să îi ia

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Aurelian Rodica, la data faptei șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Conform procurorilor, în cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea Primăriei Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018 - 2020.

Astfel, suspecta, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. Ca urmare, persoanele respective ar fi promovat concursurile și „ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv, etc”. Procurorii au efectuat marți, dar și anterior, percheziții și ridicări de documente în acest caz. Potrivit DNA, în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.