Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a Braziliei, acuzat de abuzuri sexuale, a fost suspendat pe viață

O Tempo
Fernando de Carvalho Lopes

Fernando de Carvalho Lopes, fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a Braziliei, acuzat că a abuzat sexual zeci de tineri, a fost suspendat pe viaţă din toate activităţile legate de acest sport, a anunţat Federaţia braziliană de gimnastică (CBG), citată de AFP, informează Agerpres.

Citește și: Derby-ul din volei: CSM București câștigă meciul cu Dinamo cu scorul de 3-0

Decizia a fost luată duminică seara, de Tribunalul pentru justiţie sportivă al CBG, care l-a considerat pe acuzat vinovat de "abuz sexual şi hărţuire morală".

Carvalho Lopes fusese exclus din staff-ul echipei naţionale în 2016, cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, în urma unei plângeri a părinţilor unui tânăr gimnast.

Situaţia sa s-a agravat, însă, după ce postul de televiziune Globo a adunat mărturii din partea a 40 de alţi gimnaşti care s-au declarat victime ale abuzurilor sexuale ale acestui antrenor care a format tineri sportivi la clubul MESC din Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paulo.

Federaţia braziliană de gimnastică a subliniat, într-un comunicat, că este "prima care a luat o astfel de decizie pentru un caz de abuzuri sexuale".

Fostul antrenor primise deja o suspendare de patru ani, în luna noiembrie, pedeapsă care a fost mărită în apel, duminică. El urmează să răspundă pentru faptele sale şi în faţa justiţiei, care deschis o anchetă în acest caz în 2016.

Lumea gimnasticii a fost deja zdruncinată de afacerea Larry Nassar, fostul medic american condamnat la începutul anului 2018 la mai multe pedepse grele cu închisoarea, pentru că a agresat cel puţin 265 de victime, majoritatea minore, sub acoperirea unor tratamente medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.