Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul atacant Marco van Basten vrea eliminarea ofsaidului din fotbal: 'Fotbalul ar fi mai bun'

marco van basten

Fostul mare atacant olandez Marco van Basten a cerut să se renunţe la regula ofsaidului, el opinând că fotbalul ar avea de câştigat fără ea, transmite Reuters, informează Agerpres.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

După introducerea asistenţei video pentru arbitraj (VAR), în lumea fotbalului au apărut tot mai multe semne de întrebare legate de timpul necesar pentru a lua decizii şi de precizia cu care sunt judecate fazele suspecte de ofsaid.

IFAB, instanţa care supervizează regulile fotbalului, a declarat în această lună că va continua să revadă regula ofsaidului, examinând sugestiile, precum cea a responsabilului cu dezvoltarea fotbalului în cadrul FIFA, Arsene Wenger. Acesta a propus o schimbare care să-i avantajeze pe atacanţi.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

"Sunt în continuare foarte curios în legătură cu regula ofsaidului, fiindcă sunt convins că nu este o regulă bună", a declarat, pentru Sky Sports, Van Basten, care a fost director tehnic al FIFA între 2016 şi 2018.

"Aş vrea să arăt că fotbalul este posibil fără regula ofsaidului. Sunt convins că fotbalul ar fi mai bun fără ea. Fotbalul este un joc extraordinar, dar cred în continuare că trebuie să facem mai mult ca să-l facem mai bun, mai spectaculos, mai interesant, mai pasionant. Trebuie să lucrăm la acest capitol", a spus triplul câştigător al Balonului de Aur.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Potrivit lui Van Basten, deciziile controversate referitoare la ofsaid au deturnat atenţia de la ceea ce se întâmplă pe gazon.

"Problema acum este că avem ofsaid şi de câte ori vorbim despre aceste decizii? Mult. Fără ofsaid ai mult mai puţine probleme şi echipele vor găsi alte soluţii pentru ca meciul să fie la fel de spectaculos ca acum, însă fără această regulă proastă", a adăugat el.

Fostul atacant al lui Ajax Amsterdam şi AC Milan a propus şi în anul 2017 renunţarea la regula ofsaidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.