Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul colaborator al lui Emanuel Macron, Alexandre Benalla, refuză să se prezinte în fața comisiei de anchetă

EURONEWS
Benella Macron

Alexandre Benalla, fost colaborator al preşedintelui francez Emmanuel Macron urmărit pentru acte de violenţe, nu va veni în faţa comisiei de anchetă a Senatului înainte de finalizarea anchetei, a anunţat marţi avocatul lui, informează AFP, conform Agerpres.


"Nu vrea să vină în faţa unei comisii pentru a face declaraţii care i-ar fi reproşate de magistraţi", a declarat Laurent-Franck Lienard la postul de ştiri LCI. Însă Benalla "acceptă să răspundă la întrebările comisiei senatoriale imediat ce ancheta va fi închisă", a adăuga acesta.

Această comisie, ce dorea să-l audieze la 19 septembrie, îşi reia miercuri audierile după pauza de vacanţă. Ea îl va audia pe şeful de cabinet al preşedintelui Macron, marcând astfel revenirea acestui caz în prim-planul scenei mediatice, cea mai gravă criză politică ce îl vizează oe preşedintele francez după alegerea lui, în 2017.

Cazul a dus la depunerea a două moţiuni de cenzură în parlament, una a dreptei şi una a stângii, într-o unitate excepţională. Cu toate acestea, cele două moţiuni nu au fost adoptate.

Cazul Benalla a debutat la 18 iulie, când cotidianul Le Monde a dezvăluit că misteriosul tânăr cu barbă, cu cască de poliţist pe cap, care a molestat două manifestante la 1 mai, la Paris, nu era altcineva decât un colaborator, chiar "apropiat", al preşedintelui Macron. Începând de a doua zi, justiţia a declanşat o anchetă, în timp ce la o zi după fapte, la 2 mai, Benalla a fost pur şi simplu suspendat pentru 15 zile, fără ca justiţia să fie informată, contrar unei obligaţii stipulate prin lege.

Opoziţia de dreapta şi de stânga a văzut în aceasta o "disimulare" şi prin urmare "un scandal de stat". După ce a fost demis, Benalla a fost inculpat, la 22 iulie.

Audierile în faţa comisiilor parlamentare de anchetă s-au succedat o bună parte a verii în faţa camerelor de filmat, alimentând audienţele posturilor de ştiri, inclusiv cu cea a ministrului de interne Gerard Collomb, care a plasat întreaga vină pe Palatul Elysee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.