Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul Combinat Chimic Făgăraș, demolat prin explozie controlată

radioiasi.ro
combinatul siderurgic Galati

Cele două clădiri ale Combinatului Chimic Făgăraș din județul Brașov vor fi demolate, miercuri, prin explozie controlată, folosindu-se 196 de kilograme de explozibil, anunță Mediafax.

Potrivit Primăriei Făgăraș, cele două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraș vor fi demolate prin explozie controlată, miercuri, între orele 17.00-19.00.

Zona va fi izolată pe o rază de 300 de metri pătrați.

Pentru demolarea prin explozie controlată a celor două construcții cu regim de înălțime P+3E se va folosi cantitatea de 196 kg de explozibil.

„Alte 10 clădiri urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții”, anunță Primăria Făgăraș.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX și au fost utilizate inițial pentru activități specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale. Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și descompletate (structural și finisaje) și vandalizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.