Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul deputat, Alexandru Slusari, atac la Maia Sandu: Regret că a devenit avocata companiei unui oligarh rus

romaniatv.net
Klaus Iohannis Maia Sandu

Fostul deputat, Alexandru Slusari, a venit cu o reacție după ce Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu a existat o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica privind repararea turbinelor.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Slusari susține că "Maia Sandu a fost dezinformată de ministrul Andrei Spînu și fără să vrea a devenit avocata companiei oligarhului rus „Silovîie Mașinî”", transmite Știri.md.

"Doamna președintă a insistat că nu există altă întreprindere, decât cea a lui Alexei Mordașov, care poate efectua lucrările de modernizare la Termoelectrica și anume acolo ar trebui să meargă circa 13 mln euro banii din creditul Băncii Mondiale, care urmează să fie achitat de locuitorii Capitalei.

Abordare exclusivistă, după mine, din start este greșită și miroase a monopol. Dar dacă mâine Silovîie Mașinî intră în insolvabilitate din cauza sancțiunilor? Dar dacă în contextul acelorași sancțiuni o să fie imposibil de transportat utilaj din Rusia în Moldova, ceea ce este foarte probabil? De la alta compania Horuse nu avem ce cere, în afara întoarcerii vibropriborului și terenului lui Plahotniuc de lângă Gara de Nord...

Dar cel mai important lucru ține de existența variantei alternative, care a fost propusă de consorțiul român, care include multe întreprinderi cu nume și cu reprezentanțe peste Prut. După cum vedeți, acest grup de companii a venit cu oferta pentru Moldova, expediată în adresa ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale încă pe 25 martie", a comentat Slusari.

Totodată, ex-deputatul declară că îi este frică că actuala guvernare ar putea continuapolitica anilor 2009-2012.

"Nu am auzit explicații tranșante nici de la domnul Spânu, nici de la doamna Sandu pe această propunere. Tare mă tem că este continuată politica anilor 2009-2012, când după fațada declarațiilor frumoase despre întegrarea europeană și ploaia de bani de la partenerii externi, au fost ascunse jocuri și scheme obscure absolut anti-europene, care pe urmă au fost extinse și perfecționate de Plahotniuc.. Ce a urmat, cunoaștem cu toții", a mai scris Slusari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.