Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef ANAF, ultima carte în fața judecătorilor

inquamphotos.com / Raul Giuglea
sorin blejnar

Sorin Blejnar este așteptat astăzi în fața magistraților de la Tribunalul București, ca urmare a contestaţiei depuse de fostul şef ANAF la arestul preventiv decis de Tribunalul Prahova pe 8 noiembrie. Fostul șef ANAF a cerut Tribunalului Prahova înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă, mai blândă, magistrații Tribunalului Prahova declinându-și competenta celor de la Tribunalul București.

Traian Băsescu, ATAC DUR la Liviu Dragnea: El face un lucru de tip Stat Islamic

Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă a fostului șef al ANAF Sorin Blejnar într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", se preciza într-un comunicat al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.