Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul lider al extremei drepte austriece Heinz-Christian Strache a eşuat în tentativa de a reveni pe scena politică

Buzz-Feed
Heinz-Christian Strache

Politicianul austriac de extremă dreapta Heinz-Christian Strache a eşuat în tentativa de a reveni în viaţa politică în calitate de membru al Consiliului Local din Viena, după ce a pierdut toate funcţiile deţinute în urma unui scandal de corupţie, arată rezultatele alegerile municipale, relatează miercuri dpa preluat de agerpres.

Strache a fost unul dintre politicienii de extremă dreapta cei mai de succes din Europa şi a ocupat funcţia de vicecancelar al Austriei, dar o înregistrare cu camera ascunsă în care îi promitea contracte cu statul unei femei care se dădea drept o donatoare din Rusia i-a adus decăderea în mai anul trecut.

Potrivit rezultatelor votului de duminică, care au fost făcute publice marţi seară, social-democraţii primarului Michael Ludwig au obţinut 42% din voturi, în timp ce noua formaţiune a politicianului de extremă dreapta, Echipa HC Strache, a primit numai 3% din sufragii, insuficient pentru a câştiga vreun mandat în Consiliul Local.

Partidul Libertăţii din Austria (FPOe), de extremă dreapta, pe care Strache l-a condus până anul trecut, a scăzut de la 31 de procente la scrutinul din 2015, la 7% la votul de duminică.

În pofida eşecului său, Strache s-a angajat să continue să lupte. "Acesta nu a fost sfârşitul ci doar începutul unei mişcări civice liberale noi şi oneste şi al unei familii politice", a scris el pe Facebook.

În timp ce precedentul scrutin din capitala Austriei a fost marcat de criza refugiaţilor care a amplificat sprijinul pentru extrema-dreaptă, mulţi votanţi cu această opţiune în trecut nu au votat în acest an, potrivit analiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.