Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată, respinsă

hrebenciuc

Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiţionată a fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc, condamnat la trei ani de detenţie în dosarul Giga TV. Conform deciziei instanţei, care nu este definitivă, o nouă cerere va putea fi depusă la sfârşitul lunii august. Hrebenciuc deja a contestat hotărârea.

"În baza art. 587 alin. 2 C.proc.pen., respinge propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL, ca neîntemeiată. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 29.08.2022. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Onorariul parţial al apărătorului din oficiu – delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie seria EP 97943/19.04.2022 – av. Matei P. Cornel-Nelu, în cuantum de 200 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia Judecătoriei Sector 4, conform news.ro.

Fostul lider PSD a contestat decizia instanţei în 2 mai, nefiind încă stabilit un termen de judecată.

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv în 14 septembrie 2021 de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul privind licenţa Giga TV. În acelaşi dosar, au mai fost judecaţi fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan - condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, fosta şefă CNA Laura Georgescu - 4 ani şi 4 luni de închisoare şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare şi la 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la ADP Sector 2 sau sector 6. Sentinţa a fost pronunţată la mai mult de şase ani după ce dosarul a fost trimis în instanţă.

În septembrie 2021 Instanţa a respins în parte apelurile declarate de cei patru împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti, din 24 decembrie 2019, astfel că Hrebenciuc şi Laura Georgescu au rămas cu pedepsele pronunţate atunci, Narcisa Iorga a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar pedeapsa lui Gheorghe Ştefan a fost majorată.

Conform procurorilor DNA, la data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

După 17 septembrie 2013, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-ar fi sfătuit pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga TV intenţiona să o formuleze.

Ştefan a luat legătura cu Viorel Hrebenciuc şi, în urma interventiei acestuia, şefa CNA a luat o altă decizie care a revocat-o pe prima, în sensul păstrării licenţei pentru Giga TV, deşi postul lui Ştefan nu mai îndeplinea condiţiile legale pentru a-şi păstra licenţa de a emite, mai susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.