Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Apărării din R. Moldova şi-a dat demisia din Partidul Liberal

Fostul ministru al apărării din Republica Moldova şi prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Anatol Şalaru, şi-a anunţat luni pe contul său de Facebook demisia din acest partid, transmit Deschide.md şi Radio Chişinău, conform agerpres.

"Astăzi am demisionat din calitatea de membru al PL, partid pe care l-am fondat în urmă cu 24 de ani. A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple şi în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât şi de dumneavoastră. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu şi compromiterea idealurilor naţionale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidenţiale, refuzul de a accepta reformarea şi deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-şi putea păstra fotoliul de preşedinte, sunt câteva dintre motivele ce au stat la baza deciziei mele. Cu toate acestea, lupta pentru idealul naţional al tuturor românilor trebuie să continue! Unirea se face nu se dezbate. Deci, să o facem!", a scris Şalaru pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Diplomat american, ÎMPUŞCAT în piept - VIDEO

Deschide.md aminteşte că săptămâna trecută Şalaru a avut o întâlnire, la Bucureşti, cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, cu care a discutat despre necesitatea creării unui nou partid politic, care să se opună încercărilor Federaţiei Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a demis la sfârşitul anului 2016 pe Şalaru din funcţia de ministru al apărării la iniţiativa preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, în condiţiile în care biroul politic al PL i-a retras în urmă cu o lună susţinerea politică lui Şalaru, sub acuzaţia că acesta ar fi încercat să destrame partidul. În replică, Şalaru declara atunci că ar fi dorit doar să convoace un congres extraordinar al formaţiunii, pentru a discuta performanţa sub orice aşteptări a lui Mihai Ghimpu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2016.

Nici PL, nici liderul acestuia, Mihai Ghmpu, nu au comentat deocamdată decizia şi motivele invocate de Anatol Şalaru, notează Radio Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.