Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, a fost înmormântat cu onoruri militare

frunzaverde

Fostul ministru al Apărării şi preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost înmormântat, miercuri, în Cimitirul nr. 8 din Reşiţa, cu onoruri militare potrivit Agerpres.

Cu acest prilej, Sorin Frunzăverde a primit, post mortem, Emblema de Onoare a Armatei României, conferită de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Sute de persoane, politicieni sau generali ai Armatei Române, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, rude, prieteni, colaboratori sau simple cunoştinţe au ţinut să îl conducă pe ultimul drum pe cel care a fost considerat cel mai influent politician al Banatului de Munte în ultimele decenii.

Slujba religioasă a avut loc în Biserica Schimbarea la faţă din municipiul Reşiţa, fiind oficiată de Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Printre politicienii care i-au fost alături s-au regăsit Gheorghe Falcă, Gelu Vişan, Mihai Stănişoară sau Ion Ariton. De asemenea, au fost mulţi cei care au transmis mesaje de condoleanţe şi coroane de flori, în frunte cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

La catafalcul cu trupul neînsufleţit au făcut de gardă militarii Batalionului 18 Decebal din Timişoara.

Sorin Frunzăverde a trecut la cele veşnice, duminică, 3 noiembrie, la vârsta de doar 59 de ani, în urma unei boli care l-a măcinat timp de patru ani şi jumătate.

El a deţinut în guvernele din perioada 1997-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin. De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

În perioada 2001-2011 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relaţii Internaţionale al formaţiunii. El a fost considerat artizanul primirii PD în Partidul Popular European (PPE), după ce anterior fusese în Internaţionala Socialistă.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunţând la această calitate după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În 2011 a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL, el fiind apoi ales vicepreşedinte al liberalilor în două rânduri. De asemenea, rolul său a fost considerat important şi în privinţa fuziunii PNL-PDL şi a primirii noului PNL în PPE. În iunie 2012 a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.