Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Marius Budăi TOARNĂ GAZ pe foc: Florin Cîțu vrea să desființeze un spor care NU există

Facebook
marius budai

Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi, susține că sporul de calculator nu există în sistemul bugetar și că aceste este folosite de guvernanți pentru a justifica măsuri de austeritate.

Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi, a declarat, la RFI, că sporul de calculator nu există și că în timp ce a făcut parte din Guvern nu a descoperit sporuri abuzive, conform Mediafax.

Citește și:  GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

 

„Este folosit în mod abuziv. Dacă îmi arătați un document oficial, da, putem avea o discuție serioasă. Nu este decât o încercare penibilă de a justifica austeritatea”, a spus Marius Budăi.

Conform acestuia, PSD susține plafonarea sporurilor la 30%, așa cum este prevăzut în legea salarizării unitare.

„Dacă sunt abuzuri și depășesc acele 30%, trebuie îndreptate, dar să vorbești în România anului 2021, de exemplu, din arcul guvernamental să spui că ar mai exista sporul de calculator, care nu există sub nici o formă, pentru că acel spor a fost cu ani în urmă, când știm cu toții că acele monitoare de calculator nu numai că îți afectau vederea, dar emiteau și radiații puternice și tot ceea ce înseamnă spor în România, că vorbim de angajați la privat, că vorbim de angajați la stat, aceste sporuri, îl auzeam pe Florin Cîțu spunând că sporurile trebuie legate de performanță. Este total eronat. Sporurile se dau pentru condiții deosebite de lucru sau pentru program de noapte sau pentru persoanele cu dizabilități. Premiile se dau pentru performanță suplimentară față de fișa de post. Deci este total eronat. Neputința și austeritatea pe care o impune un Guvern nu trebuie justificat din punctul meu de vedere, prin a pune în antiteză categorii sociale din România”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.