Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru PSD al Muncii, atacuri în rafală la guvernul Orban: Iată că a trecut campania și vor fi concedieri

Facebook.com
Marius Budai, deputat PSD

Marius Budăi a declarat, duminică, faptul că prorogarea termenului de pensionare anticipată a magistraților a fost făcută și de PSD și că nu au "inventat liberalii roata". Fostul ministru al Muncii a acuzat că Guvernul PNL continuă cu demiterile, deși au promis că acestea nu vor exista, potrivit Mediafax.

Citește și: Raed Arafat amenință că pleacă din România. Fondatorul SMURD: Pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil

"În primul rând pensionarea anticipată pentru magistrați. Nu au inventat colegii liberali roata aici, ca să folosim o vorbă din popor. A mai fost prorogat acest termen, l-am prorogat și noi, deci nu este o invenție a dumnealor și vai au venit ei și au salvat sistemul. Nu fac altceva decât să copie ce am făcut și noi. Ca să clarificăm aici. Să ajungem la ce au spus și am tot spus noi în timpul campaniei electorale și anume că vor fi concedieri, că vor fi disponibilizări și au negat sus și tare că nu vor fi. Iată că a trecut campania și vor fi concedieri", a declarat fostul ministru al Muncii Marius Budăi, duminică, la România TV.

Acesta a mai spus că Guvernul ia în calcul înghețarea legii salarizării, lucru care nu a fost spus în campania electorală a PNL.

"Mai ieri l-am auzit și pe cancelarul Guvernului care a spus că există și varianta ca legea salarizării să fie înghețată, adică să nu se acorde majorările și tot felul de variante, hai să dăm mai puțin, să nu dăm 40%, deci tot felul de chestiuni care nu ar fi existat sub nicio formă în campania electorală", a mai spus acesta.

Fostul ministru al Muncii a mai precizat că în legea nouă a pensiilor există un articol care specifică faptul că indiferent de calcul, pensiile nu scad.

"Acum ajungem la problema cu grupa întâi de muncă. Ei ca de obicei dezinformează, spun că vor scădea pensiile. Este un articol în legea nouă a pensiilor care spune foarte clar că indiferent de calcul nu va scădea nicio pensie, rămân în cuantumul cel mai avantajos. Este articol de lege, asta doar dacă vor să-l abroge dumenalor", a conchis Budăi.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică faptul că înghețarea salariilor demnitarilor se va face prin modificări aduse la Legea bugetului de stat sau prin OUG „trenuleț”. Șeful Executivului a subliniat că prin acest demers indemnizațiie demnitarilor nu vor mai crește odată cu majorarea salariului minim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.