Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul procuror PICCJ Cătălin Ceort a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare - A cerut aproape 300.000 de euro mită și a primit 30.000

decizie instanta

Fostul procuror al PICCJ Cătălin Ceort, trimis în judecată după ce a cerut 260.000 de euro mită și a primit 30.000, a fost condamnat, definitiv, luni, de instanța supremă la patru ani de închisoare cu executare.

Concret, judecătorii ICCJ au respins apelurile declarate în dosar astfel că cei doi au rămas cu pedepsele stabilite inițial de prima instanță.

Acesta a fost trimis în judecată în 22 februarie 2017, alături de avocatul suspendat la acea vreme Victor Ignat. Ignat a primit în primă fază de judecată a procesului trei  ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

DNA nota în rechizitoriul transmis instanței supreme că în cursul lunii decembrie 2016, Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă.

La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.