Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi este intubat şi sub asistenţă respiratorie, anunţă spitalul din Siena

Alessandro Zanardi

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, este intubat şi plasat sub asistenţă respiratorie, a anunţat spitalul din Siena, unde el a fost operat, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

"El a fost intubat şi plasat sub asistenţă respiratorie, iar prognosticul neurologic rămâne sever", a anunţat spitalul italian.

Zanardi, în vârstă de 53 de ani, a fost transportat la spitalul din Siena, vineri seară, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori şi s-a izbit de un camion. "Coliziunea a fost teribilă", a declarat Mario Valentini, antrenorul echipei Italiei de ciclism handisport.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 curse de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă de pe circuitul EuroSpeedway Lausitz in Klettwitz, din Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, a plecat de la boxe şi la o viteză de 300 kilometri pe oră nu a putut evita impactul cu monopostul lui Zanardi. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

După această dramă, Zanardi începe o altă viaţă. Şi o altă carieră. Continuă sportul automobilistic la bordul unor maşini adaptate handicapului său până în 2009, participă şi la maratonul de la New York pe care îl câştigă la categoria destinată sportivilor cu handicap.

În 2012 se duce la Jocurile Paralimpice de la Londra, unde câştigă două medalii de aur la ciclism. La Rio a recidivat şi a câştigat din nou aurul olimpic.

"După ce am avut accidentul, am fost foarte fericit că încă sunt în viaţă. Ştiam atunci că tot ce a fost mai rău a trecut", a spus adeseori italianul.

Turneul final al Campionatului European din 2020 va avea loc, între 3-20 decembrie, în Norvegia şi Danemarca.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medaliila CE.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.