Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul polițist baricadat în casă îi plantase microfoane fostului ministru de Interne, Carmen Dan (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Fostul polițist luat pe sus de mascați după ce a amenințat cu moartea o femeie în București și s-a baricadat apoi, înarmat cu un pistol, în locuința lui, a fost protagonistul unui alt mare scandal penal petrecut în urmă cu câțiva ani.

Este vorba despre scandalul microfoanelor despre care fostul ministru de Interne Carmen Dan a reclamat că i-au fost plantate în casă.

Reamintim scandalul uriaș declanșat la finele anului 2017, după ce fostul ministru de Interne Carmen Dan a anunțat că a găsit microfoane plantate în locuința sa.

La vremea respectivă, sora sa a fost cea care a chemat o firmă de specialitate, pentru a verifica imobilul.

Ulterior, a intrat pe fir și Parchetul care, în cele din urmă, a clasat dosarul.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că microfoanele fuseseră plantate chiar de către angajații firmei chemate să "deparaziteze" casa ministrului de Interne de atunci.

Concret, pe baza constatărilor făcute de Parchet, în casa lui Carmen Dan nu a existat inițial niciun microfon plantat, dar cei doi 'specialiști' au adus cu ei unul și au pretins că l-au găsit la fața locului.

Procurorii au decis să claseze dosarul în virtutea următoarelor argumente: intrarea celor doi în casa lui Carmen Dan s-a făcut cu acordul ministrului, iar microfonul de la fața locului nu era activat.

Demersul celor doi de la firma de specialitate ar fi fost menit să câștige încrederea ministrului de Interne de atunci.

Cei doi 'specialiști' s-au dovedit a fi foștii ofițeri DIPI (fostul Departament de Informații și Protecție Internă din MAI, n.r.) Mihai Bercaru și Cătălin Coman, ultimul, pensionat în 2016.

Tot Cătălin Coman este, potrivit unor surse judiciare, cel care a amenințat-o cu moartea pe vecina sa și, după ce femeia a alertat autoritățile, s-a baricadat, înarmat cu un pistol, în locuința lui, fiind capturat în cele din urmă și dus la poliție, potrivit Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.