Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier spaniol Jose Luis Zapatero a primit o scrisoare de ameninţare cu gloanţe în interior

wikipedia.org
Jose Luis Rodriguez Zapatero

Lista responsabililor spanioli vizaţi de scrisori de ameninţare s-a mărit miercuri după interceptarea unui plic care conţinea gloanţe destinat fostului premier socialist José Luis Zapatero, relatează AFP.

Serviciile de securitate ale poştei şi forţele de ordine "au interceptat o scrisoare care-l avea drept destinatar pe fostul premier José Luis Rodriguez şi care conţinea probabil două tuburi de cartuşe de armă de foc", a declarat pentru AFP Ministerul spaniol de Interne, potrivit agerpres.ro.

"Condamn cu fermitate ameninţarea la adresa fostului preşedinte al consiliului de miniştri Zapatero. Aceste gloanţe vizează viaţa noastră comună, vizează democraţia. Trebuie să oprim această spirală a urii care atacă direct valorile noastre. Să nu lăsăm furia să se instaleze în societate", a postat pe Twitter premierul socialist Pedro Sanchez, la puţin timp după primele informaţii despre incident.

José Luis Zapatero a fost prim-ministru al Spaniei între 2004 şi 2011. În ajun, preşedinta de dreapta a regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a primit şi ea un plic cu gloanţe.

Scrisoarea a fost interceptată tot de serviciile poştale, la fel ca şi o alta "destinată conducerii generale a Gărzii civile şi care conţinea patru proiectile", potrivit guvernului spaniol.

Mare favorită a scrutinului pentru alegerile generale de pe 4 mai de la Madrid, Isabel Diaz Ayuso a denunţat, după ce a primit ea însăşi scrisoarea, faptul că aceste ameninţări sunt utilizate politic de stânga şi a vorbit despre "circ".

Poliţia "anchetează asupra acestor evenimente" care au fost "condamnate ferm" de guvern.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska, şeful partidului Podemos al stângii radicale Pablo Iglesias şi şefa Gărzii civile au primit scrisori care conţineau ameninţări cu moartea şi gloanţe pentru o puşcă de asalt utilizată de armata spaniolă între 1960 şi 1980.

Ministrul turismului, Reyes Maroto, a primit şi ea luni un plic conţinând un "cuţit însângerat", dar potrivit tuturor media spaniole, o persoană care suferă de o boală mentală a fost identificată ca fiind expeditorul scrisorii.

Aceste scrisori de ameninţare au electrizat campania pentru regionale, unde stânga, în urmă în sondaje, a plasat lupta împotriva extremei drepte în centrul scrutinului.

Vineri, Pablo Iglesias a plecat de la o dezbatere de la radio atunci când candidatul partidului de extremă dreapta Vox pentru regiunea Madrid, Rocio Monasterio, a emis îndoieli privind autenticitatea acestor ameninţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.