Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Tony Blair anunță IMINENȚA unui alt referendum: 'Dacă Parlamentul nu poate decide...'

tony blair

Marea Britanie și Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru un al doilea referendum pe tema Brexit, deoarece probabil Parlamentul nu va aproba acordul negociat de prim-ministrul Theresa May, a declarat vineri Tony Blair, fostul prim-ministru britanic, citat de Reuters, relatează Mediafax.

Fostul prim-ministru britanic consideră că cetățenii ar trebui să ia decizia finală, dacă Parlamentul va respinge acordul pentru Brexit negociat de Theresa May și reprezentanții Marii Britanii.

La mai puțin de patru luni de la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Theresa May a amânat votul acordului în Parlament, după ce a admis că cel mai probabil va fi respins.

Citește și: Fostul preşedinte al Eurogrupului a vorbit despre o nouă criză economică: 'Multe țări nu ar face față.' Cum s-ar descurca România

„Știm care sunt opțiunile pentru Brexit. Parlamentul va trebui să se decidă asupra uneia dintre ele. Dacă Parlamentul nu poate decide, ar trebui să întrebe din nou cetățenii”, a declaraat Tony Blair.

Tony Blair s-a adresat liderilor statelor membre UE în Bruxelles și a transmis că Blocul comunitar ar trebui să facă anumite schimbări care să convingă Marea Britanie să anuleze Brexit.

„Acum este momentul să ne pregătim- Parlamentul trebuie să prezinte opțiunile într-o manieră sensibilă, pentru a ajunge la un acord sau la un referendum; Europa trebuie să dea asigurări că dacă Marea Britanie e pregătită să reconsidere decizia, va face același lucru”, a declarat Tony Blair, care a ocupat funcția de prim-ministru în perioada 1997-2007.

Dacă Uniunea Europeană se oferă să facă unele reforme, va demonstra că „liderii politici ai Europei și ai Marii Britanii au ascultat îngrijorările persoanelor care au votat pentru Brexit și că sunt dispuși să facă schimbări care să nu dăuneze nimănui”.

Tony Blair a făcut apel în mai multe rânduri pentru anularea procesului de Brexit. Fostul prim-ministru consideră că Marea Britanie și Uniunea Europeană se pregătesc pentru un Brexit fără acord, care va dăuna economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.