Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Viorica Dăncilă: Sunt sigură că proiectul european va continua să se dezvolte, să inspire naţiuni şi generaţii

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

În ciuda problemelor şi piedicilor, Uniunea Europeană este un succes politic major şi un reper personal pentru locuitorii Europei, afirmă fostul premier Viorica Dăncilă, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, anunță AGERPRES.

"9 mai, Ziua Europei, este sărbătoarea unui succes istoric la nivel european. Este sărbătoarea unui proiect continental care a adus europenilor pace, bunăstare şi libertate pe o scară fără precedent în istorie", scrie Dăncilă.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Ea menţionează că "pentru noi, românii, 9 mai este a doua zi naţională, fiindcă azi marcăm simultan construcţia europeană şi independenţa naţională".

"Iar acest lucru transmite un mesaj simbolic extrem de important: putem fi cu toţii şi buni europeni, şi buni români. Convergenţa dintre valorile naţionale şi valorile europene este clară, iar a le pune în conflict arată lipsa de înţelegere a ambelor. Apărăm valorile europene respectând şi apărând moştenirile culturale naţionale, moştenirea creştină europeană, tradiţia libertăţii şi a creativităţii. În ciuda problemelor şi piedicilor, Uniunea Europeană este un succes politic major şi un reper personal pentru locuitorii Europei. Iar unitatea europeană se construieşte în fiecare zi şi cu fiecare gest care ne aduce mai aproape. Redescoperim în această perioadă de pandemie valoarea colaborării şi a solidarităţii, ne ajutăm mai mult unii pe alţii, învăţăm mai mult unii de la alţii. Sunt sigură că proiectul european va continua să se dezvolte, să inspire naţiuni şi generaţii", subliniază fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.