Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Braziliei, Lula da Silva, a fost condamnat

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, care fusese arestat în luna aprilie, a fost condamnat miercuri în cadrul altui dosar, a anunţat miercuri un tribunal brazilian, relatează cotidianul spaniol El Mundo, scrie Mediafax.

Lula da Silva, care a condus Brazilia între 2003 și 2010, a suferit un alt eşec juridic ca urmare a condamnării în primă instanță pronunțată de către judecătorul federal Gabriela Hardt, care a considerat că Lula a beneficiat de lucrări finanţate de două grupuri de construcţii la o proprietare din localitatea Atibaia, în statul Sao Paulo.

Judecătoarea Gabriela Hardt a emis cea de-a doua codamnare împotriva fostului președinte, care a fost închis din aprilie anul trecut pentru un alt caz.

Judecătoarea a confirmat versiunea procuraturii, care a susţinut că societățile OAS și Odebrecht au făcut lucrări de renovare la casă la cererea lui Lula și a soției sale, în valoare de un milion de reali (aproape 240.000 de euro).

Citește și: Juan Guaido a cerut forțelor armate venezuelene să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaționale

În schimb, fostul președinte ar fi intervenit în compania petrolieră Petrobras pentru a menține managerii care au semnat contractele de milioane și ilegale cu acestea și alte companii de construcții.

Lula și avocații săi au susținut întotdeauna că această proprietate nu este a lor, ci a unui prieten, Fernando Bittar, care l-a împrumutat din când în când.

Fiind o hotărâre în primă instanță, fostul președinte poate face apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.