Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte georgian, SNOPIT în bătaie în Grecia: mai multe persoane au fost rănite - VIDEO

Mihail Saakashvili

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, care a venit în Atena la o întâlnire cu emigranții georgieni a fost bătut, relatează agenția Ria Novosti. Videoclipul a fost publicat de canalul TV Mtavari. În filmare, care poate fi vizionată aici, se vede cum un tânăr în glugă l-a atacat pe Saakașvili lângă clădirea unde urma să aibă loc evenimentul. Judecând după filmări, l-a lovit de câteva ori în cap.

Citește și: Părintele Dumitru Stăniloaie are amenajat un muzeu în București

Mai multe persoane au fost rănite în urma incidentului. În același timp, însuși Saakașvili, în ciuda celor întâmplate, s-a întâlnit cu emigranții și le-a spus despre planurile sale.

Mitingul din cauza vizitei lui Saakașvili în Grecia a fost organizat de diaspora georgiană. În fața cinematografului „Europa”, în care a vorbit fostul lider al Georgiei, au venit atât susținătorii, cât și adversarii săi. Erau în principal femei, unele dintre ele scandând „Mișa” și „Sakartvelo”. Poliția a trebuit să intervină.

„Mai mulți mascați în hoți s-au strecurat spre noi și au încercat să atace. Forțele speciale grecești au folosit gaze lacrimogene, iar mai multe femei, care se aflau într-o masă mare de oameni, au fost rănite. Aș dori să mă adresez lui Ivanishvili și Kala (Bidzina Ivanishvili și Kakha Kaladze sunt Secretar general al partidului de guvernământ din Georgia): Nu aveți altceva de făcut? Nu vă va ajuta", a spus politicianul.

Citește și: Ludovic Orban, despre bolnavii asimptomatici: 'Suntem în analiză dacă trebuie modificată legea!'

Saakașvili a fost președinte al Georgiei în perioada 2004-2013. A părăsit țara imediat după inaugurarea lui Giorgi Margvelashvili. Acasă i s-au deschis mai multe dosare penale și a fost condamnat la închisoare în lipsă.

În primăvara anului 2015, la acea vreme, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a acordat cetățenia lui Saakașvili și l-a numit guvernator al regiunii Odessa, dar după un an și jumătate l-a demis, deoarece nu numai că nu și-a îndeplinit promisiunile privind dezvoltarea regiunii, dar a și înrăutățit semnificativ indicatorii economici.

În vara anului 2017, Poroșenko i-a luat lui Saakașvili cetățenia ucraineană și i-a interzis intrarea în țară. Saakașvili s-a întors în Ucraina în luna mai, după ce noul președinte, Volodymyr Zelenskiy, a anulat un decret de revocare a cetățeniei sale. Acum politicianul conduce comitetul executiv al Consiliului Național al Reformelor din Ucraina.

Citește și: VIDEO - Pelerinajul de la Sfântul Dumitru va fi INTERZIS în acest an. Ludovic Orban: 'Riscul e foarte mare. Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.