Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al companiei petroliere IUKOS a fost acuzat că a încercat să organizeze o lovitură de stat în Republica Belarus

Teemalehed - DELFI
Mihail Hodorkovski

Fostul șef al companiei petroliere IUKOS, Mihail Hodorkovski, a fost acuzat că a încercat să organizeze o lovitură de stat în Republica Belarus, a declarat președintele Comitetului pentru Securitatea Statului (KGB) al acestei țări, Ivan Tertel, în serialul documentar ”Belarus împotriva revoluției colorate”, informează agenția Lenta.ru.

Tertel a atribuit, însă, Statelor Unite rolul principal în organizarea protestelor. În opinia lui, Washingtonul a încercat, astfel, să își realizeze propriile interese geopolitice.

Șeful KGB a explicat că personajele mediatizate ale loviturii de stat din Republica Belarus sunt doar păpuși, în spatele cărora se află agenți de informații activi sau în retragere din țări străine. Dintre aceștia, Tertel l-a menționat pe fostul ministrul de Externe al Slovaciei, Pavol Demes, pe fostul consilier al Secretarului de Stat al SUA, David Kremer, pe consilierul președintelui Statelor Unite, Michael Carpenter.

Despre o încercare de lovitură de stat în Republica Belarus s-a vorbit în luna aprilie. În baza Codului Penal, nouă persoane au fost acuzate de tentativă de preluare a puterii de stat. Doi dintre inculpați au fost reținuți în Rusia de FSB și predați autorităților de la Minsk. Potrivit serviciilor speciale, ducând la îndeplinire misiunea dată de curatori din SUA, ei au încercat să ajungă la un acord cu armata în privința tentativei de lovitură de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.