Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul şef al NATO crede că Rusia ar putea încerca să pună cancelarul în Germania

www.yournewswire.com
Merkel Putin

Fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen a avertizat în legătură cu încercările altor ţări de a interveni în alegerile federale din Germania în septembrie, relatează miercuri DPA.

"Există un risc foarte mare de amestec în alegeri, nu în ultimul rând din partea Rusiei, pentru că sunt multe în joc (...). China are acum un interes crescut pentru ceea ce se întâmplă în Germania", a declarat fostul prim-ministru danez pentru agenţia germană de presă.

Experienţa din ultimii ani arată că nicio ţară din UE nu este atacată "la fel de agresiv şi la fel de frecvent cu dezinformarea" ca Germania, a spus Rasmussen, care este şi fondatorul fundaţiei Alianţa Democraţiilor.

De la sfârşitul anului 2015, a spus el, peste 700 de astfel de încercări de influenţare a opiniilor au fost înregistrate în Germania - mai mult decât în Franţa, Italia şi Spania la un loc, scrie Agerpres.ro.

Interesul deosebit al Rusiei pentru Germania se bazează, printre altele, pe disputa privind gazoductul Nord Stream 2 dintre cele două ţări, potrivit lui Fogh Rasmussen.

Verzii, de exemplu, care se descurcă bine la vot şi ar putea fi parte din următorul guvern, sunt în tabăra sceptică faţă de Rusia şi critică realizarea conductei.

"Este important pentru Rusia să încerce să aibă un impact asupra rezultatului alegerilor astfel încât încă să existe o majoritate în favoarea unei politici pozitive faţă de Rusia", a mai declarat el.

Deşi acestea sunt alegeri germane şi o decizie germană, Fogh Rasmussen a concluzionat că "impactul va avea consecinţe în întreaga Europă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.