Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal: Canada revine la Cupa Mondială după o aşteptare de 36 de ani

ilfovsport.ro
minge fotbal

Canada s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal, la 36 de ani de la prima sa participare la această competiţie, graţie victoriei categorice, cu scorul de 4-0, obţinută în faţa Jamaicăi, duminică, la Toronto, în penultima etapă a preliminariilor zonei CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe), informează Agerpres.

Selecţionata "Frunzei de arţar" s-a impus prin golurile marcate de Cyle Larin (13), Tajon Buchanan (44), Junior Hoilett (83), Adrian Mariappa (89 - autogol).

În urma acestui succes, Canada a acumulat 28 de puncte şi ocupă primul loc în clasamentul preliminariilor zonei CONCACAF, cu un avans de trei puncte faţă de Mexic şi Statele Unite, care şi-au asigurat la rândul lor biletele pentru CM 2022, după ce au reuşit să câştige meciurile disputate duminică.

Naţionala Mexicului a dispus la limită în deplasare, cu 1-0, de reprezentativa Hondurasului. Oaspeţii au marcat unicul gol al întâlnirii de la San Pedro Sula în minutul 70, prin Ednson Alvarez.

Selecţionata Statelor Unite a obţinut o victorie categorică, în faţa reprezentativei statului Panama, cu scorul de 5-1, într-o partidă care a avut loc la Orlando. Christian Pulisic, atacantul echipei Chelsea Londra, a reuşit o triplă pentru americani (17 - penalty, 45+4 - penalty, 69), celelalte goluri fiind marcate de Paul Arriloa (23) şi Jesus Ferreira (27) pentru învingători, respectiv Anibal Godoy (86).

Costa Rica, ocupanta locului al patrulea, a învins în deplasare, cu 2-1, selecţionata El Salvador şi va disputa un baraj intercontinental pentru calificarea la Mondialul din Qatar, împotriva reprezentantei zonei Oceania.

Golurile au fost marcate de Anthony Contreras (30) şi Joel Campbell (45+1), respectiv Cristian Gil (31).

Clasamentul preliminariilor zonei CONCACAF:

1. Canada 28 puncte (13 jocuri)

2. Statele Unite 25 p (13 j, golaveraj +13)

3. Mexic 25 P (13 j, +7)

4. Costa Rica 22 p (13 j)

5. Panama 18 p (13 j)

6. El Salvador 10 p (13 j)

7. Jamaica 8 p (13 j)

8. Honduras 4 p (13 j)

Pe 30 martie se vor disputa ultimele meciuri din calificările acestei zone: Panama - Canada, Jamaica - Honduras, Mexic - El Salvador şi Costa Rica - Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.