Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO – 'Arsenalul' găsit de procurorii anticorupție la Dodon: zeci de mii de euro și circa jumătate de milion de lei; gest disperat făcut de fostul președinte

Radu Pop
deschide.md
Bani, dodon

Aproximativ jumătate de milion de lei și zeci de mii de euro ar fi fost găsiți de procurori până la această oră în cadrul acțiunilor de urmărire penală care se desfășoară în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, informează Deschide.md, care citează surse apropiate de anchetă. De asemenea, spun unele surse din presa moldovenească, Dodon ar fi încercat să înghită unele documente când a văzut că vin oamenii legii peste el.

Procurorii au depistat mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10 mii de euro cu inscripția „Pentru PSRM”. Tot acolo, organele au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25.000 de euro ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de euro.

Procurorii urmează să stabilească proveniența banilor.

În această dimineață, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile la domiciliul lui Dodon din sectorul Buiucani al Capitalei continuă și în aceste clipe. Nu este exclus ca după percheziții Dodon să fie plasat în arest.

Sursa foto: Deschide.md

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.