Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Dan Mihalache într-o nouă ipostază COMPROMIȚĂTOARE: a încălcat LEGEA

dan-mihalache

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, face ce face și ajunge în atenția publică, de această dată pentru că a încălcat legea. Prezent în sediul ICR din Londra, Dan Mihalache a fumat într-o instituție publică, faptă interzisă atât de legislația britanică, cât și de cea românească.

Jurnaliștii l-au surprins pe Dan Mihalache în timp ce fuma în instituția publică, asta deși le spusese să închidă camerele și să-și aprindă o țigară alături de el, informează Ziarul Românesc din Londra.

content-image

 

Potrivit normelor diplomatice, clădirile ambasadelor sunt supuse legislației statelor gazdă. „Imobilul misiunii diplomatice se află, totuşi, sub jurisdicţia legislativă a statului acreditar; i se aplică legea locului (lex rei sitae), adică legea care reglementează contractul de închiriere, ca şi tranzacţiile comerciale perfectate asupra sediului misiunii, inclusiv toate taxele referitoare la asemenea tranzacţii”.

Legislația britanică interzice fumatul în locurile publice și la locul de muncă. Potrivit Health Act 2006, fumatul în locurile publice este considerat contravenție și este sancționat cu amendă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.