Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Dramă în Munții Făgăraș: un bucureștean a murit, după ce a căzut în gol de la 400 de metri înălțime; era cadru militar

MApN
cadru militar

Un bucureștean în vârstă de 40 de ani, maior în cadrul Armatei Române, și-a pierdut viața în Munții Făgăraș, după ce a căzut în gol 400 de metri, de pe creasta Arpășelului.

Deși era echipat corespunzător pentru escaladă și destul de experimentat, bărbatul a alunecat încercând să escaladeze o creastă, fiind găsit inconștient de către salvamontiștii de la Cota 2000.

„Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple. Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier”, a precizat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, pentru Digi 24, potrivit newsbv.ro.

Bărbatul, cadru militar în București, a supraviețuit până a venit elicopterul, dar leziunile i-au fost fatale.

„Drum lin spre stele, Radu Florin Teletin!

Ieri, camaradul nostru, maiorul Radu Florin Teletin, a suferit un accident pe un traseu montan din munții Făgărașului. Mult prea nedrept și mult prea devreme a plecat către Garda de Onoare din ceruri.

Cuvintele sale , scrise pentru revista aniversară a Brigăzii 30 Gardă, spun mai mult decât am putea spune noi despre camardul nostru.

”Frânturi din traiul gardistului…

Se apropie coloana oficială, îți dregi discret vocea ușor răgușită, îți privești încă o data camarazii, simți emoția a ta și a lor, te cunosc și îi cunoști, îți cunosc comanda, le cunoști execuția, totul va decurge fără cusur…..Se deschide ușa … a ieșit (persoana oficială), semnalul trompetului și tunetul comenzii sparg liniștea aparentă, a început,

Urmărești, dincolo de sabie, schimbul de amabilități al persoanelor oficiale pe acordurile marșului de întâmpinare.

Aștepți apropierea atent, nemișcat.

Raportul…Încuviințarea persoanei oficiale după ce l-a primit, uneori o ușoară înclinare a capului, alteori un zâmbet discret…știu că nu a înțeles vorbele pentru că limba-i străină, dar felul în care au fost rostite o fac să se simtă onorată.

Imnurile, identități melodioase ale națiilor, nimeni nu mișcă, unii le fredonează în gând, alții cu voce scăzută.

Salutul drapelului, trecerea în revistă. Comandantul gărzii însoțește persoanele oficiale, pășește țanțoș, sacadat, atent la orice… Salutul gărzii, sabia fulgeră aerul și din zeci de piepturi răsună răspunsul, un trăsnet cazon. Aceeași încuviințare din cap a persoanei oficiale sau oricare alt gest în afara protocolului denotă că este mulțumită, se întoarce către comandantul gărzii și primește, din nou, salutul onorific al acestuia.

Defilarea. Încerci să citești cu privirea expresia oficialilor, auzi ritmul muzicii și cadența imprimată a celor de te urmează.

S-a terminat. Garda se îmbarcă în autobuze te detensionezi și trăiești momentul de satisfacție al lucrului bine făcut, rodul muncii este cules. Ajungi în cazarmă, le mulțumești camarazilor pentru efort, iar în subconștient se manifestă deja impulsul de a continua.

Frânturi..”

Un caracter puternic, un om deosebit și un ofițer desăvârșit a cărui activitate în unitate, a stat în cei șaptesprezece ani, sub semnul trudei, seriozității, loialității, devotamentului și al respectului pentru valoare. Respectat și apreciat, întotdeauna a știut să fie aproape de camarazii săi. Pasionat de munte și de fotografie, de fiecare dată când avea posibilitatea parcurgea trasee montane dificile și din păcate, muntele și-a cerut tributul. Omul și ofițerul, Radu Florin Teletin, va continua să fie alături de noi și îi vom păstra vie amintirea în sufletele noastre.

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, se arată în mesajul Ministerul Apărării Naționale.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.