Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Gestul care îl obligă: Marcel Ciolacu a fost decorat de Mitropolitul Basarabiei, alături de alți lideri din PSD

Marcel Ciolacu a fost decorat de Biserica Ortodoxă Română, un gest prin care clerul își arată recunoștința și față de liderii politici ai populației. Mitropolitul Basarabiei a primit, luni, vizita unei delegații de parlamentari din România, condusă de Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. În semn de mulțumire pentru sprijinul primit de peste Prut, Înaltpreasfințitul Părinte Petru i-a decorat pe toți membrii delegației.

Întrunirea Mitropolitului Basarabiei cu parlamentarii români a avut loc la centrul eparhial din Chișinău, în prezența Părintelui Episcop Antonie de Bălți și a Părintelui Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud.

„Încercăm să ne coordonăm pentru activitatea următoare, sunt mai multe solicitări, mai mulţi tineri să continue teologia în România, vom vedea cum putem să ne implicăm cu Ministerul Educaţiei”, a spus Ciolacu.

„Am discutat probleme ce ţine de biserici în construcţii, cu situaţia ce ţine de Ucraina. Ei văd problema într-un fel de la Bucureşti şi aici la noi o vedem altfel”, a declarat ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Delegația a fost formată din: deputații Vasile-Daniel Suciu, Vicepreședintele Camerei Deputaților, Andi-Lucian Cristea, Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, Ana-Maria Cătăuță, Natalia-Elena Intotero, președinta Comisiei pentru Învățământ, și senatorii Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, europarlamentarul Victor Negrescu și doi membri ai Cancelariei Președintelui Camerei Deputaților.

Reprezentanții mitropoliei au prezentat proiectele social-filantropice ale Mitropoliei Basarabiei și acțiunile de sprijin din perioada pandemică, precum și cele realizate în sprijinul refugiaților din Ucraina.

S-a discutat despre modalități de ajutorare, prin Biserică, a persoanelor cu situație materială precară și s-a vorbit despre suplimentarea burselor pentru tinerii basarabeni ce vor să urmeze studii teologice în România.

Părintele Mitropolit Petru a mulțumit pentru susținerea oferită de Parlamentul României și l-a decorat pe Președintele Camerei Deputaților cu Ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul I și i-a dăruit o icoană cu Sfântul Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

Toți ceilalți membri ai delegației au primit Ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul al II-lea și Ordinul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în semn de recunoștință și apreciere pentru promovarea valorilor creștine și tradiționale românești.

Mitropolia Basarabiei, eparhie a Bisericii Ortodoxe Române reînființată după căderea comunismului, are pe teritoriul Republicii Moldova peste 200 de parohii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.