Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Jandarmii din Bacău au salvat un pui de urs speriat, în urma unui apel la 112

Ursuleț

Un pui de urs a fost găsit cățărat pe un copac din zona Coada Lacului de lângă orașul Dărmănești, județul Bacău. Ursulețul botezat „Norocel” era speriat, dar s-a apropiat fără teamă de jandarmi, conform Mediafax.

Alertat de lătratul insistent al câtorva câini, un locuitor din zona Coada Lacului de lângă orașul Dărmănești a vrut să afle motivul agitației acestora. Apropiindu-se de copacul spre care lătrau câinii, bărbatul a observat un pui de urs speriat și a sunat la 112, cerând intervenția autorităților.

La sosirea jandarmilor, ursulețul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.

„M-a impresionat foarte mult când acest micuț pui de urs a venit fără teamă către noi și mă bucur că l-am putut salva. Mulțumesc persoanei care a apelat numărul unic de urgență 112 și a făcut posibilă salvarea, deoarece nu ar fi supraviețuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. Puiul este bine în acest moment, este vioi și în grija specialiștilor”, a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofițer la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău.

Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat „Norocel", iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Lignum din Dărmănești, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, județul Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.