Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Klaus Iohannis, folosit direct de PNL în campania electorală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis PNL

Deși are rolul de mediator și ar trebui să fie apolitic, președintele Klaus Iohannis este implicat direct în campania electorală pentru alegerile locale. Partidul Național Liberal folosește imaginea președintelui pentru publicitate electorală în mediul online.

Situația a fost semnalată de un cititor STIRIPESURSE.RO, care a observat în mediul online reclame Google plătite de PNL Cluj, în care apare și președintele Iohannis.

Pe un banner folosit de președinte la alegerile prezidențiale de anul trecut a fost adăugat mesajul „PNL Cluj. Candidații Partidului Național Liberal pentru alegerile locale din septembrie 2020”.

Potrivit art. 80 alin. (2) din Constituție, „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

De asemenea,art. 84 alin. (1) prevede că „În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.