Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Ministrul Culturii: Închisoarea unde au stat Coposu și Diaconescu va fi restaurată și va deveni un pilon de memorie

Facebook
inchisoarea tacerii

Închisoarea cumplită de la Râmnicu Sărat, numită și „Închisoarea tăcerii", unde au fost chinuiți Corneliu Coposu și Ion Diaconescu, va fi restaurată și va deveni „un pilon de memorie și de educație” pentru românii de toate vârstele, anunță ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

„Istoria fiecărei națiuni este presărată cu momente eroice sau damnabile, de înălțare sau de cădere, toate lucrând, totuși, la definirea identității fiecărui neam. Momente de mare durere precum crimele odioase ale comunismului și ale regimului său penitenciar trebuie, poate mai mult decât altele, să ne rămână în memorie. Să nu le uităm spre cinstirea eroilor și spre a nu le mai face posibile niciodată. Închisoarea cumplită de la Râmnicu Sărat, „Închisoarea tăcerii”, închisoarea chinurilor lui Coposu și ale lui Diaconescu, va fi restaurată și va deveni un pilon de memorie și de educație pentru românii de toate vârstele”, scrie pe Facebook Lucian Romașcanu.

El precizează că, prin PNRR, 9 milioane de euro, plus TVA, vor fi alocate pentru că acest proiect să fie gata în 2023.

„Ministerul Culturii va asigura tot ce este necesar bunei sale realizări. Astăzi (miercuri - n.r.) am vizitat acest loc împreună cu cei angrenați în proiectul refacerii și toți am promis și ne-am promis să lucrăm cu spor la memorialul ce va fi <Închisoarea tăcerii>”, conchide Romașcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.