Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Salvamontiştii din Gorj au derulat un exerciţiu de salvare în ape repezi cu echipamente de ultimă generaţie

Salvamontisti

Salvamontiştii gorjeni au desfăşurat, în Defileul Jiului, un exerciţiu de salvare acvatică în ape repezi, folosind echipamente de ultimă generaţie, unele unice în România, a informat, joi seara, şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Potrivit acestuia, exerciţiul a avut loc în cadrul programului de pregătire profesională continuă a salvatorilor gorjeni care, pe lângă specializarea de bază ca salvatori montani, sunt specializaţi şi în salvări speologice, acvatice, subacvatice, cercetare cu drone şi cu câini de salvare.

"Profitând de nivelul ridicat al apei, salvamontiştii au testat diverse metode de intervenţie pentru traversare a apelor învolburate, de recuperare a persoanelor de pe malul opus sau de pe stânci din mijlocul torentului, cu sau fără barca de salvare. În cadrul exerciţiului au fost folosite echipamente de ultimă generaţie, unele unice în România, precum barca de salvare şi intervenţie în ape rapide, drona subacvatică, lansatorul de coardă şi placa de torente. Programul de pregătire va continua şi săptămânile viitoare, tot pe profil acvatic, dar axat pe exerciţii de căutare cu scafandri, cercetare cu drona subacvatica prevăzută cu sonar şi braţ de recuperare, precum şi deplasare subacvatică cu unul dintre cele mai performante scubajeturi din lume, dispozitiv care va intra în dotarea salvatorilor din această săptămână", a spus Sabin Cornoiu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.