Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Sectorul 1, din nou îngropat în gunoaie. Clotilde Armand trebuie să ofere mai mulți bani Romprest în contractul care 'nu există'

Weekend-ul 5-6 august a adus din nou un peisaj dezolant în Sectorul 1 al Capitalei, cu saci de gunoaie care stau în grămezi pe străzi, la porți, lângă stâlpi. În această perioadă, primarul Clotilde Armand a ajuns să ceară Consiliului Local încuviințarea unor tarife mai mari în contractul de salubrizare cu Romprest, despre care spunea în urmă cu doi ani că nici nu există.

Pe 28 iulie, preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a anunţat că reprezentanţii formaţiunii vor boicota o şedinţă a Consiliului Local al sectorului, reclamând că primarul Clotilde Armand vrea să majoreze tarifele pentru firma de salubrizare Romprest. Manole mai spune că, în şedinţa convocată „de îndată”, USR vrea majorarea cu 31,22% a tarifelor pentru firma de salubrizare Romprest”, „după ce 3 ani a vorbit despre mafie, preţuri umflate şi a transformat Sectorul 1 în cel mai murdar sector din Bucureşti”.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis că Romprest a solicitat Primăriei încă din luna martie a acestui an ajustarea tarifelor de salubrizare, „având în vedere costurile generale la nivel de economie şi implicit a costurilor de operare înregistrate de operatorul delegat”.

Sursa citată mai spune că cei de la Romprest au mai transmis că în cazul în care Primăria Sector 1 nu ăşi achită obligaţiile în termenul legal şi nu ia măsuri de remediere a tarifelor, atunci compania va diminua „resursele alocate prestării serviciului care nu se recuperează în acest moment prin tarifele aflate în plată, cu consecinţa imediată în derularea programelor de prestaţii”.

Prestarea serviciilor de salubrizare cu resurse reduse s-a făcut simțită după doar o săptămână, când în sector au apărut din nou grămezile de saci menajeri plini cu gunoaie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.