Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Sicriul cu trupul Preasfințitului Gurie a fost depus la Catedrala Episcopală din Deva

cruce PS Gurie

Descris de Patriarhul Daniel ca fiind ”arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.”, PS Gurie a murit, joi, la ora 13:00, după ce inima i-a cedat.

După mai bine de 7 ore de la deces, sicriul cu trupul neînsuflețit al celui care a fost primul episcop al Devei și Hunedoarei a fost adus în Catedrala în care a slujit.

Citește și: Detalii CUTREMURĂTOARE din ultimele clipe din viața Preasfințitului Gurie: Inima i s-a oprit de două ori, exact când trebuia urcat în elicopter

”La lăsarea serii, trupul neînsuflețit al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost așezat în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu aproape 12 ani, Preasfinția Sa era întronizat ca primul episcop al nou-înființatei eparhii hunedorene.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Preasfinției Sale a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, precum și de preoții, monahii și credincioșii pe care i-a iubit și prețuit atât de mult! La așezarea trupului în Catedrala Episcopală s-a săvârșit o slujbă de pomenire, după care cei doi ierarhi au rostit scurte cuvântări de mângâiere pentru clerul și poporul dreptcredincios hunedorean.

Citește și: Mesajul Patriarhului Daniel, după decesul Preasfințitului Gurie: 'Un arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune'

De la ora 20.30 a fost oficiată slujba Prohodului de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Vineri seară, începând cu ora 19.00, se va săvârși Slujba de Priveghi. Înmormântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, cu începere de la ora 9.30.

Citește și: STIRIPESURSE.RO prezintă DOVADA că PS Gurie era vaccinat anti-COVID, dar tot a fost răpus de virus

Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării.

Dumnezeu să îl așeze cu drepții în Împărăția Luminii!”, e mesajul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Citește și: Mesaj emoționant al unui ierarh, la moartea Preasfințitului Gurie: 'I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți' .content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.