Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Războiul a trecut în faza religiei! Azerbaidjanul a DISTRUS catedrala SIMBOL a Armeniei: 'Ce să le spun celor care bombardează biserici?'

Twitter
Catedrală Armenia

Forțele armate azere au lansat joi rachete îndreptate către Catedrala Sfântului Mântuitor Iisus Hristos din orașul Shushi din Nagorno-Karabakh, distrugând parțial construcția. Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan. Armenia este majoritară o țară creștină în timp ce Azerbaidjanul este musulmană.

„Ce să le spun celor care bombardează biserici”, a precizat el. O rachetă a căzut direct pe cupola catedralei, străpungând-o. Interiorul edificului este, de asemenea, grav deteriorat.

Catedrala Sfântului Iisus Hristos Mântuitorul este unul dintre centrele spirituale nu numai pentru locuitorii Republicii Nagorno-Karabakh nerecunoscute, ci și pentru întregul popor armean. Complexul arhitectural, format din biserică și clopotniță, a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea.

Conflictul din Nagorno-Karabakh pe scurt

Nagorno-Karabakh este parte din Azerbaidjan, dar populația este majoritar armeană. Uniunea Sovietică a văzut o creștere a tensiunilor în anii 1980, Nagorno-Karabakh a votat să devină parte din Armenia – provocând un război care a luat sfârșit în 1994.

De atunci, Nagorno-Karabakh a rămas parte din Azerbaidjan, dar este controlată de separatiștii etnici armeni susținuți de guvernul Armean. Negocierile peste decenii, mediate de puterile internaționale, n-au adus rezultate de pace sau un tratat.

Turcia are legături strânse cu Azerbaidjanul, în timp ce Rusia este un aliat cu Armenia – dar are, de asemenea, relații bune cu Azerbaidjanul.

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.