Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO/VIDEO - Sute de persoane s-au adunat în centrul Bucureștiului la marșul LGBT

Inquam Photos / Octav Ganea
marș LGBT

Aproximativ 500 de persoane și-au dat întâlnire în Piața Romană, pentru a participa la marș, potrivit unei membre a asociației FRONT, Tudorina Mihai.

Zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Piața Romană din Capitală, pentru a participa, începând cu ora 16.00, la marșul „Dumnezeu nu face politică”, care doreşte să atragă atenţia asupra faptului că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază, anunță România Liberă.

Citește și: Românii au 'RUPT' de Black Friday: Milioane de produse și zeci de kilograme de AUR vândute

„Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă. Politicienii li s-au alăturat cu voioşie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii? Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine. Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul este autorizat de Primăria Generală a Municipiului București, pe baza unui protocol semnat de primar Gabriela Vrânceanu Firea. Siguranța participanților va fi asigurată de forțe de ordine. Traseu Piața Romană - Piața Victoriei.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.